Harta site-ului
Ajutor
Seminar raional în învăţământul preşcolar
Seminar raional în învăţământul preşcolar

Metodele interactive de grup sunt modalităţi moderne de stimulare a învăţării experenţiale, de exersare a capacităţilor de analiză, de dezvoltare a creativităţii copiilor. Specific acestor metode este faptul că ele promovează interacţiunea dintre preşcolari, schimbul de idei, de cunoştinţe, asigurând un demers interactiv al actului de predare-învăţare-evaluare. Prin folosirea acestor metode, preşcolarii depun un efort intelectual, de exersare a proceselor psihice, de abordare a altor demersuri interdisciplinare prin studiul mediului concret şi prin corelaţiile elaborate interactiv, în care îşi asumă responsabilităţi, formulează şi verifică soluţii.
Metodele interactive sunt folosite din ce în ce mai mult în practica educaţională alături de cele tradiţionale ori în combinaţie cu acestea, lucru ce a fost observabil în cadrul activității integrate desfășurată de dna Nacul Elena, educator, grupa mică mixtă (2-4 ani), în cadrul seminarului raional cu tema: „Metodele interactive de grup, modalităţi moderne de stimulare a învăţării experenţiale, de exersare a capacităţilor de analiză, de dezvoltare a creativităţii copiilor”.
La fel am urmărit cu plăcere și activitatea extracurriculară cu tema: „De la lume adunate și-napoi la lume date”, desfășurată de dna Racoveț Lilia, educator, grupa pregătitoare mixtă (5-7 ani). Copiii au recitat poezii, au dansat și au înscenat. Activităţile prezentate au fost apreciate de către participanţi cu calificativul „foarte bine”.

Natalia BACIOI, metodist principal, Direcţia învăţământ general 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar raional în învăţământul preşcolar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta